woensdag 28 november 2012

ARRIVA

Maandagavond zijn we met de Thalys volkomen volgens de dienstregeling uit Parijs in Rotterdam aangekomen. Reistijd 2 uur en 25 minuten.
We zijn in Rotterdam op de trein naar Dordrecht gestapt en vanaf daar met een boemeltje van Arriva naar Gorinchem.
Arriva verzorgd naast de boemel ook vanuit Gorinchem het busverkeer in de omgeving.
Wij komen geheel volgens dienstregeling met de trein in Gorinchem aan 18.05 uur en constateren dat de bus naar Geldermalsen en dus ook naar Vuren geheel volgens de dienstregeling om 18.02 uur is vertrokken.
Volgens de dienstregeling vertrekt de volgende bus om 19.02 uur, wat dus betekend dat wij ongeveer een uur moeten wachten.
Wij waren wel toe aan iets geestrijks en probeerden bij de restauratiehouder van het station iets als een borrel te scoren.
Dat verkocht hij niet.
Mieke legt zich daar dan maar bij neer en bestelt een warme chocolademelk, waarop de restauratiehouders vraagt ”Een halve liter?”. Mieke antwoord “Een halve liter chocolademelk?” “Nee”zegt de restauratiehouder, “een halve liter bier!” 
Wij hebben ons twee halve liters bier van onder de toonbank aangeschaft natuurlijk tegen een woekerprijs.
Vroeger waren seksblaadjes van onder de toonbank ook al zo duur. Gelukkig hoefden wij ons, in verband met een leeftijd controle, niet te legitimeren.
We hebben onze bus van 19.02 uur om ongeveer 18.45 uur op het station zien aankomen, waarop de chauffeur de Arriva kantine in trok.
Toen er om 19.10 uur nog geen enkele activiteit te bespeuren was bij de met draaiende motor wachtende bus, ben ik de kantine van Arriva maar ingetrokken en heb de chauffeur op de hoogte gesteld van het feit, dat als de bestuurder van de vorige bus er ook zijn gemak van had genomen na aankomst in Gorinchem, wij niet een uur en tien minuten in de regen hadden hoeven wachten op hem.
De chauffeur bedacht ter plaatse dat hij mij moest meedelen dat hij toch wel een kopje koffie mocht drinken en even naar de wc mocht gaan.
Ik had natuurlijk de eer aan me zelf moeten houden, maar deed dat niet.
Hij weet nu dat ik 25 minuten voor een kopje koffie en een plas, nogal aan de tijd vind, maar dat hij dan waarschijnlijk de grootste zeikerd van Gorinchem moest zijn.
We mochten wel mee en hebben uitgevonden hoe de bestuurders van het openbare vervoerbedrijf Arriva, hun vertragingen oplossen.
Dan rijden ze met donderend geweld door bebouwde kommen en over provinciale wegen.
Wat een avontuur

Hoe het kan dat soms alles onbedoeld en totaal anders dan georganiseerd toch zomaar uit de hand lijkt te gaan lopen bleek de volgende dag. Dinsdag 27 november.
Maar dat komt morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten