vrijdag 6 april 2012

....TEST.......


Zoals in het verhaaltje hieronder staat, ga ik op onze fietstocht ansichtkaarten sturen.
Het zou te veel heisa geven als ik me voor de verandering zou bedienen van postduiven. Het gesleep met die beesten, voer en water, om het maar een beetje primitief maken, bedankt.
Dus zolang ik nog geen fraai tablet heb, doe ik zo.



Ik hoor wel of het wel of niet leesbaar is.



Visarend

Geloof het of niet, maar gisteren, voor we de fietsen op de bus hesen om op en bij de Posbank te gaan trainen, had voor de deur boven de rivier een stevig uit de kluiten gewassen roofvogel het aan de stok met een stel meeuwen. Dat komt niet veel voor, sterker ik heb het nog nooit gezien.
Mieke en ik stonden als gebiologeerd naar het tafereel te kijken.
De roofvogel was redelijk compact, groter dan een Buizerd, met veel wit aan de kop, een korte rechthoekige staart met een donkere eindstreep en een lichte onderkant met een donkere streep op de vleugel.
De vogel trok zich werkelijk niets aan van de opgewonden meeuwen.
Ineens dook ie als en speer naar beneden en pikte met zijn poten een vis uit het water. De meeuwen waren meer dan boos. Een pikte hem zelfs op zijn kop. Onverstoorbaar vloog de Visarend, want dat was het , weg om elders zijn stevige prooi te verorberen.
Geweldig. Onze dag kon niet meer stuk.

woensdag 4 april 2012

Ochtendwandeling 4 april

Vanmorgen wilde mijn gast al om 06.30 uur ontbijten. Dat betekende dat ik om 07.00 uur zowel Mieke als mijn gast al had uitgezwaaid.
Dan heb je wel een hele lange dag. En die lange dag is het tot zover meer dan waard.
Ik heb de honden onder protest wel heel vroeg uit hun respectievelijke manden geschopt om ze uitgebreid uit te laten.
En ik heb prompt vanochtend de eerste zwaluwen dit het jaar gezien.
Herrie maakten ze niet. Ze waren te druk met fourageren na hun nogal lange reis. Dat is het zoveelste teken dat met het vorderen van de lente de zomer er straks aan kan komen.

Over de rivier hangt een doorzichtige sluier waar de zon voorzichtig doorheen laat zien dat ie er is en dat hij wel voor het licht zal zorgen.


Een vreemde speling van de natuur is dat, ofschoon het nog Pasen moet worden, de Pinksterbloemen al staan te bloeien op de dijk.
De Pinksterbloem stond op punt te verdwijnen uit ons landschap, maar omdat ie de status "beschermd" heeft gekregen kun je rustig zeggen dat ie helemaal terug is.
In de tuin zit een Pimpelmees een deuntje te fluiten in de pruimenboom, die steeds uitbundiger in bloei komt.
Er moet maar geen vorst meer komen anders hebben weer een slecht pruimenjaar.
Voor ons heel bijzonder, hebben we dit jaar voor het eerst kaarsen in onze Kastanjeboom.
Het ding heeft eerst een jaar of 4 voor de deur in een emmer gestaan. Hij groeide niet maar ging ook niet dood.
Dat hebben we beloond. We hebben hem in de tuin gepland en kijk. Niet meer te stoppen. Hij ontwikkelde zich als een stevige struik maar ieder voorjaar moesten we vaststellen dat ie niet wilde gaan bloeien.
Dit voorjaar hebben we er aan de onderkant wat takken afgehaald en hem wat meer boom gemaakt en ja hoor.
Dat wordt kastanjes rapen in het najaar.



En nog wat moois. Onze water verzamelende Lupines.

dinsdag 3 april 2012

De Kerk in de Krant

Vorige week zijn de journaliste/schrijfster Levien Vermeer en de fotografe, Lisette van de Pavoordt bij ons thuis geweest . Zij verzorgen in de Rivierenland editie van het AD en rubriek over bijzondere woonhuizen. Ons huis was er zo een. We hebben wat voorbeelden gezien en vonden het wel leuk. Het leek ons wel goede promotie voor de B&B en wie weet komt er en vermogende koper op af. We hebben van de 300 foto's er 55 te zien gekregen om te bepalen welke foto we wel en welke we niet in het artikel wilde hebben. Ik denk dat Lisette hele mooie foto's heeft gemaakt en wij een paar goede keuzen hebben gemaakt. Misschien hadden we toch wat specifieker moeten zijn. Er mankeert niets aan de foto's, maar de keuze doet geen recht aan de enorme ruimte in ons huis. Van de foto waar Mieke en ik onderaan het trappenhuis staan/zitten, is de bovenste helft af geknipt, waardoor je niet kunt zien dat er nog 8 meter vrije ruimte boven ons is. Het is de keuze van opmaak-redactie. Maar goed, het hele dorp heeft ons al in de krant zien staan en zal binnenkort wel komen logeren. Het worden drukke tijden voor B&B Kerkje aan de Waaldijk. 


Als voorbeeld. Hieronder de originele foto van Lisette.
Maar Lisette en Levien, als jullie dit lezen, "We zijn er wel heel blij mee".

nil