vrijdag 4 januari 2013

Mijn Raam


Zonder dat ik mijn Raam aanprijs, heb ik iedere dag bezoekers, die even komen kijken hoe het weer er hier uit ziet en om er achter te komen, denk ik, wat mijn stemming die dag is.
Meestal voor de koffie.

Het is er nu nog niet van gekomen.
DE SPREUK VAN DE DAG
Ik heb jaren, in ieder geval gedurende veel van mijn jaren in het buitenland, een spreuk van de dag gehad.
Iedere morgen hing er een nieuwe spreuk in mijn kantoor (in ieder geval 6 dagen in de week)(wij werkten toen zeker zes dagen per week).
Omdat iedereen iedere dag even kwam kijken wat de spreuk was, zag ik iedereen iedere dag.
Ik was altijd uitstekend op de hoogte van al het wel en wee op de werken en ik was dus doorgaans veel beter geïnformeerd dan de directies. Dat leverde nogal eens profetische spreuken op.


Misschien maak ik binnenkort naast het raam wel een mooi
GraFFiti MuurTJE 

voorbeeld:




De paus blijkt goddelijke WitWasser



     

woensdag 2 januari 2013

Een nieuw Speeltje

Ik heb er een nieuw speeltje bij. marinetraffic.com. Onze trouwe vriend Daniel was tijdens de jaarwisseling traditioneel onze gast en hij heeft zijn roots op het water. Hij  heeft me gewezen op de hierboven genoemde site, waarmee je zo'n beetje alle geregistreerde schepen in de wereld kunt volgen. Dus ook alle schepen, die hier voor de deur langs komen. Waar ze vandaan komen, waar ze naartoe gaan, gedetailleerde info over alle schepen.
Ik heb nu dus alle ingrediënten om spotter te worden alleen is dat niet aan mij besteed. Maar het is wel interessant om wat schepen te volgen, die regelmatig op Basel varen. Ik heb nog steeds het plan om naar Basel in Zwitserland te fietsen en dan op een binnenschip terug naar huis te varen. Zo kan ik de Rijn vanaf de kant en vanaf het water helemaal fotograferen. Dat lijkt me erg leuk. 3-D nat en droog.

Oudejaar/Silvester is voor ons en onze vrienden een gezellig bijpraat en bijeet feest. Dit jaar was er op de dijk, voor zover wij konden zien niemand thuis of ieder had zich terug getrokken rond de kachels en haarden.
Het waaide heel hard en het regende pijpenstelen.
We hebben vanachter het raam het gedeelte van de 70 miljoen legaal vuurwerk, dat in onze regio is verkocht, de lucht in zien gaan.
Gorinchem en Vuren zijn behoorlijk getroffen door de crisis, het vuurwerk was nogal armoedig, maar aan de overkant in en om Brakel heerst nog welvaart. We kregen van over de rivier een spectaculaire vuurwerkshow gepresenteerd van zeker een uur. Bedankt Brakel.

Inmiddels is het 2013. Ik heb december overleefd en we moeten nu januari nog door zien te komen dan kan in februari het jaar echt beginnen. De kalenders zijn vervangen. Ik doe het dit jaar met Fokke en Sukke op de WC. Dat moet gezellig worden.


.F&S krijgen het zwaar (NEXT, wo, 01-02-13)






zondag 30 december 2012

Sauna en zo

Vandaag zijn we lekker weer eens de sauna in geweest.
Het is een van de weinige manieren om je helemaal te moeten ontspannen.
Je komt helemaal tot rust. Je voelt alle spanning uit je spieren trekken en ziet al het vuil uit je poriën zweten.
Waarom nou vandaag de sauna in?
Er is vandaag een nieuwe schoorsteen op het dak geplaatst. Sinds de nieuwbouw hiernaast, trok onze bestaande schoorsteen niet meer bij oostenwind. Maar bij oostenwind is het in de winter meestal het koudst en kun je wel een warm brandende kachel in de vide gebruiken.
Dus hebben we maar geïnvesteerd in het comfort van een nieuwe pijp en dus een brandende kachel. De  oude pijp moest dus van het dak en er moest een veel langere pijp weer op.
In het smalle gangetje tussen ons huis en de buren was het na de geslaagde operatie nog een puinhoop met, natuurlijk veel puin.
En dat moest worden opgeruimd. Dat was koud en tochtig.
Dan is er na zo'n klus maar een echt mooie oplossing. De Sauna. Als je die in huis hebt en die hebben we in huis.
Mijn ouder en stijver wordende spieren zal ik deze winter maar eens regelmatig laten bewerken door een goede fysiotherapeut en op laten warmen in de sauna. Ondanks Rutten 2 en nog een heleboel storende factoren in de samenleving, kom ik ook deze winter wel weer door.
Vooruitlopend op nieuwjaarsdag alvast:
Een goed voornemen voor volgend jaar wordt ook meer bewegen.
Ik heb de fiets de afgelopen maanden behoorlijk laten verstoffen en daar ga ik wat aan doen. De ski handschoenen, de fiets maillots, warme mutsen en winddichte jasjes kunnen uit het vet.
Ik ga weer eens wat doen aan mijn conditie en toenemend gewicht.
Ik hou iedereen op de hoogte.