vrijdag 13 april 2012

Ik denk dat we er klaar voor zijn

Ik heb vanmiddag op de fiets een zonnebril op moeten zetten. De nieuwe cassette en de nieuwe ketting op de fiets van Mieke waren verblindend van nieuwigheid.
Van de Reijt uit Gorinchem heeft onze fietsen een goede beurt gegeven. Vervangen wat versleten is, vast gezet wat los is getrild en reserve onderdelen voor onderweg verzameld.
Ik ben er met mijn neus bovenop blijven staan om te kijken hoe alles moet. Als er echter onderweg grote problemen zijn, zal ik gewoon een fietsenmaker zoeken.
Anno 2012 vind je in ieder zich respecterend dorp in Nederland wel een fietsenmaker. Misschien zijn ze in Frankrijk wat dunner gezaaid en liggen de dorpen ook een beetje verder uit elkaar, maar we gokken erop.
Nee Profile van de Reijt is geen sponsor. Aan het einde van de reis zal blijken of het reclame voor hem is geweest, dat ik hem hier noem of juist niet. He John??
We wilden van onze fietstocht een sponsor tocht maken met het Reuma fonds en de Alzheimer stichting als te ondersteunen goede doelen. Het is goed met de goede doelen en wij willen iedereen aansporen een bijdrage te leveren aan het uit de wereld helpen van beide ziekten, maar wij gaan er niet tussen zitten.

Ik ben van plan om deze blog niet vol te laten lopen met onze reisverhalen en een speciale blog van onze expeditie te maken.
Daar moet natuurlijk wel een sprekende naam voor worden bedacht.
We hebben gisteravond een lijstje gemaakt, maar zijn er nog niet echt uit.
Deze naam is wel de langste, maar dekt wel de lading:
"Bij Cees en Mieke achterop de fiets naar Santiago"
Wie heeft er een goed of beter idee?
Over 19 dagen zijn we weg.

Ik heb voor onderweg een cameraatje gekocht om kiekjes te maken.
Natuurlijk neem ik de D90 niet mee op de fiets.
Te groot, te zwaar en te link.
Ik heb jaren plezier gehad van een Canon Powershot S60, maar die heeft het recent begeven.
Ik heb een Fujifilm JZ300 gekocht.
maximaal 12.1 Megapixels (die heb ik maar gelijk op 9 Megapixels gezet om met mijn 4 GB geheugenkaart in ieder geval 1700 foto's te kunnen maken)

Het apparaat is super eenvoudig met een leuk lensje
met een diafragma 3.3 - 5.6,
een brandpuntsafstand van 5 - 500 MM
10x Optische zoom (digitale zoom heb ik uitgezet)
35 MM Cameralens Equivalent 28 - 280MM
Het weegt 160 gram.

En ik reken op mooi weer.




maandag 9 april 2012

probeersel met een e-reader

Ik heb voor de aardigheid, de e_reader van Mieke geleend om te proberen hoe ik straks het beste............. En hier stokte het verhaal.Ik was aan het einde van de regel en kon niet verder typen. Daarbij is het wel een heel vermoeiende bezigheid om met je dikke vingers op die kleine glijvlekken op je scherm, een woord te componeren. Of ik moet een paar maanden gaan zitten oefenen of ik moet het gewoon vergeten. Ik ben een kwartier met een zin bezig en als ik gewoon een leuk verhaaltje wil schrijven, kom ik niet meer aan fietsen toe en heb niets meer om over te schrijven. Kortom.............. Ik hou het maar bij papier en potlood, maar ................ niemand kan zeggen dat ik het niet geprobeerd heb.
Ik probeer ook nog even uit of met de telefoon opgestuurde foto's kunnen plaatsen.

Dat lukt.