vrijdag 30 november 2012

Alles kwijt

Er zijn dagen, dat je alles behalve jezelf kwijt bent. Dan zou je uit pure ergernis jezelf het liefste willen verliezen. Ik heb nog geen compleet overzicht van wat ik kwijt ben, maar ergernis heb ik genoeg.
Vandaag is de eerste dag van mijn oppassessie bij de kleinkinderen in Muiden.
Ik hoefde helemaal niet zoveel mee te nemen, maar een telefoon, autosleutels en de huissleutel van het huis in Muiden zou toch niet gek zijn.

Tussenzang
Vandaag is een kapot onderdeel van onze ALLES IN EEN door TNT afgeleverd. Keurig op tijd en netjes tevoren per SMS gewaarschuwd. HULDE TNT.
Ik heb het ding keurig geinstalleerd, aangemeld en geactiveerd. We hebben nu ook interactieve TV op de slaapkamer.
Het ding in de kamer heb ik verlost van een kilometerslang snoer. Ik heb er nu een handzaam, netjes weg te werken snoertje aan gedaan. Wat ziet dat er opgeruimd uit.

Goed, ik had het over alles kwijt zijn.
Mijn telefoon kon ik niet vinden. Ik heb er van de week wat mee zitten knoeien. Het geluid was niet goed, het oproepsignaal leek nergens op. Ik heb me zelf 6 keer moeten bellen voordat ik in de gaten had dat het geluid uit mijn gepakte weekendtas kwam.
Ik moest hem helemaal uitpakken en nog eens 3 keer bellen, voor ik door had dat het kreng in mijn ochtendjas zat.
Toen was de huissleutel van Muiden zoek. Ik heb 4 keer al mijn tassen (weekendtas, computer-tas, foto-tas) uitgepakt en weer ingepakt tot ik de sleutel met zo'n mooi wit lint van een Amsterdamse Mercedesdealer zag liggen op een stapel witte reserve snoeren van de ALLES IN EEN van KPN.
Ik heb alles wat ik dacht mee te moeten nemen in gepakt en ben vertrokken.
Weg wezen.
Ik heb nog wat boodschappen gedaan, maar ben de worst voor de erwtensoep vergeten.
Voor een heerlijk kipgerecht zondag, had ik een flesje gembersiroop nodig. Dat verkopen ze in Gorinchem niet in de supermarkten. Ik vraag je.
Ik ben lekker op mijn gemak naar Muiden gereden en geniet van de heerlijke mededeelzaamheid van de kinderen, die er alle tijd voor uittrekken om hun verhaal te doen.
Vreselijk gezellig Paul en Denise. Ik geniet en de kids hebben het volgens mij ook naar hun zin.
Ik heb met ze afgesproken er dit weekeinde een heerlijke klerezooi van te maken.

donderdag 29 november 2012

ALLES IN EEN VAN KPN

Het werd en wordt wijd verbreid aan geprezen ALLES IN EEN. Internet, bellen en interactieve TV.
Niet van Ziggo of UPC, niet van Vodafone, Tele 2, Telfort of wie dan ook. Nee wij bestellen ALLES IN EEN bij onze nationale trots, KPN.
Om het hele spul gratis aangesloten te krijgen bestellen we keurig op tijd binnen de actie termijn. We krijgen een paar dagen later een brief van KPN dat we 30 oktober thuis moeten zijn, want dan komt de monteur ons aansluiten.
Ik ben de hele dag, het was een dinsdag, thuis gebleven. Daardoor liep ik wel de markt in Herwijnen mis, maar ik had het er graag voor over.
Toen we s'middags om een uur of vier nog geen enkel teken van enig leven van een KPN monteur hadden waargenomen, is Mieke maar eens gaan bellen.
KPN kon zelf niet eens de aan ons gestuurde brief terug vinden. We waren al vroeg in het organisatie proces zoek geraakt in de KPN administratie. De operatie moest opnieuw worden opgestart. Dus zitten we nog een tijdje zonder interactieve TV en de andere twee verrassingen van KPN.
ERREG
We zullen een tijdje voor het monteren van de aansluitingen via TNT een doos ontvangen met alle benodigde aansluitspullen.
Die doos wordt na een week bezorgd. Ook ontvangen we een brief dat KPN op dinsdag 27 november onze televisies, telefoons en alle computers (ALLES IN EEN) komt aansluiten. Vervolgens wordt ik 1 keer per week via SMS gewaarschuwd dat ik beslist die dinsdag tussen 12.00 uur en 18.00 uur thuis moet zijn. Want ze komen !!! De maandag voor D-day ontvang ik in Parijs nog een laatste waarschuwing, dat ik toch vooral dinsdagmiddag na 12.00 uur thuis moet zijn.
WE KOMEN !!!
Dinsdag, we zijn maandagavond terug gekomen uit Parijs en hebben een welkomsborrel gedronken met onze gasten. Goed ik lig dinsdagochtend nog heerlijk te pitten, want onze gasten willen pas om 10.00 uur ontbijten, als ineens luidkeels de telefoon naast mijn slapend hoofd te keer gaat.
Een SMS van Denise dat ze om een uur of  tien bij ons voor de deur zal staan. Mijn weekeinde in Muiden even doorpraten. Prima.
Ik sukkel weer in slaap tot ik om 8.30 uur wakker wordt van de deurbel.
Ik ga in mijn ochtendjas naar beneden en wat denk je, een monteur van KPN.
Ik vraag, knap chagrijnig, hoe laat hij het heeft. En ja hoor, het is bij hem ook 8.30 uur.
Ik kom er niet achter met wat voor boodschap de beste man op pad is gestuurd, maar als hij voorstelt om dan maar te vertrekken en later terug te komen, belet ik dat. Je weet niet of hij ooit terug zal komen.
Ik bel wel met KPN. Niemand bij KPN kan mij uitleggen, waarom het zo mis loopt. Er worden excuses aangeboden en er wordt me een bloemetje ter waarde van € 40.=  aangeboden.
Ik beloof de vertegenwoordiger van KPN dat ik de monteur net zo lang in huis vast zal houden tot alles werkt.
Als hij om 13.00 uur vertrekt, had ik de indruk dat alles werkte. Later kwam ik er achter dat de TV op onze slaapkamer wel aan gaat, maar na tien minuten valt het geluid uit en weer na tien minuten gaat het beeld stil staan om tenslotte op zwart te gaan. Zo interactief hoeft voor mij nu ook niet.
We bellen KPN. Zij  laten hun monteur mij terugbellen.
Hoe wij zijn instructies ook opvolgen, het komt toch niet voor elkaar.
Hij belooft de volgende dag terug te komen. Hij belt wel hoe laat dat zal zijn.
Als ik hem om een uur of vijf de volgende dag bel om te vragen waar hij blijft, krijg ik de mededeling dat het er die woensdag niet meer van zal komen.
Hij belooft me, dat hij vandaag, donderdag, rond een uur of negen langs zal komen om alles op te lossen.
Wat de man vandaag ook probeert, een TV werkt en de andere niet. Hij vertelt verhalen dat de stopcontacten waarin de stekkers van het spul zitten niet serie geschakeld mogen zijn, want dan gaat de stroom niet goed of zo.
Schitterend, bedenk voor mij nog maar een sprookje.
Wij, Mieke en ik, denken dat een van de twee geleverde Experia boxen van KPN stuk is.
Na tien keer alle trappen op en af gelopen te zijn, alles een paar keer gewisseld te hebben en twee koppen koffie, bedenkt de monteur dat de Experia box van KPN waarschijnlijk kapot is.
Hij bestelt een nieuwe, die morgen voor 13.00 uur bezorgd zal worden door TNT.
We zijn benieuwd.
Maar om 13.00 uur morgen ben ik weg. Ik ga drie dagen bij mijn kleinkinderen logeren en me door hun laten verwennen. Of omgekeerd. We zien wel.




woensdag 28 november 2012

ARRIVA

Maandagavond zijn we met de Thalys volkomen volgens de dienstregeling uit Parijs in Rotterdam aangekomen. Reistijd 2 uur en 25 minuten.
We zijn in Rotterdam op de trein naar Dordrecht gestapt en vanaf daar met een boemeltje van Arriva naar Gorinchem.
Arriva verzorgd naast de boemel ook vanuit Gorinchem het busverkeer in de omgeving.
Wij komen geheel volgens dienstregeling met de trein in Gorinchem aan 18.05 uur en constateren dat de bus naar Geldermalsen en dus ook naar Vuren geheel volgens de dienstregeling om 18.02 uur is vertrokken.
Volgens de dienstregeling vertrekt de volgende bus om 19.02 uur, wat dus betekend dat wij ongeveer een uur moeten wachten.
Wij waren wel toe aan iets geestrijks en probeerden bij de restauratiehouder van het station iets als een borrel te scoren.
Dat verkocht hij niet.
Mieke legt zich daar dan maar bij neer en bestelt een warme chocolademelk, waarop de restauratiehouders vraagt ”Een halve liter?”. Mieke antwoord “Een halve liter chocolademelk?” “Nee”zegt de restauratiehouder, “een halve liter bier!” 
Wij hebben ons twee halve liters bier van onder de toonbank aangeschaft natuurlijk tegen een woekerprijs.
Vroeger waren seksblaadjes van onder de toonbank ook al zo duur. Gelukkig hoefden wij ons, in verband met een leeftijd controle, niet te legitimeren.
We hebben onze bus van 19.02 uur om ongeveer 18.45 uur op het station zien aankomen, waarop de chauffeur de Arriva kantine in trok.
Toen er om 19.10 uur nog geen enkele activiteit te bespeuren was bij de met draaiende motor wachtende bus, ben ik de kantine van Arriva maar ingetrokken en heb de chauffeur op de hoogte gesteld van het feit, dat als de bestuurder van de vorige bus er ook zijn gemak van had genomen na aankomst in Gorinchem, wij niet een uur en tien minuten in de regen hadden hoeven wachten op hem.
De chauffeur bedacht ter plaatse dat hij mij moest meedelen dat hij toch wel een kopje koffie mocht drinken en even naar de wc mocht gaan.
Ik had natuurlijk de eer aan me zelf moeten houden, maar deed dat niet.
Hij weet nu dat ik 25 minuten voor een kopje koffie en een plas, nogal aan de tijd vind, maar dat hij dan waarschijnlijk de grootste zeikerd van Gorinchem moest zijn.
We mochten wel mee en hebben uitgevonden hoe de bestuurders van het openbare vervoerbedrijf Arriva, hun vertragingen oplossen.
Dan rijden ze met donderend geweld door bebouwde kommen en over provinciale wegen.
Wat een avontuur

Hoe het kan dat soms alles onbedoeld en totaal anders dan georganiseerd toch zomaar uit de hand lijkt te gaan lopen bleek de volgende dag. Dinsdag 27 november.
Maar dat komt morgen.