vrijdag 9 maart 2012

Venus en Jupiter

Ik wil niet de indruk wekken veel te weten laat staan overal verstand van te hebben, maar wat ik de afgelopen dagen waarneem met dat heldere weer s'avonds moet ik delen.
Een prachtige volle maan met in het westen steeds, super helder, Venus en Jupiter, die elkaar lijken achterna te zitten.
Niet uniek. Alle sterrenkundigen hebben dat al jaren geleden uit gerekend, maar ik zie het en vind het bijzonder.
Kijk maar.

Gat in de markt

Het moet een gat in de markt zijn.
Er bestaan geen bedelstaffen. Alleen in spreekwoorden en gezegdes bestaan bedelstaffen.
Ik begin een fabriek voor bedelstaffen.

Ik zie s'middags bij de lagere school steeds meer mannen staan te wachten op hun kinderen.
Ik zie ook steeds meer mannen, overdag op de fiets hun kinderen waar dan dan ook naar toe brengen.
Omdat ik nog al wat fiets, valt het me op dat in de hele omgeving de tuinen dit jaar allemaal veel vroeger omgespit en voorjaar klaar gemaakt zijn dan in andere jaren. Er is zelfs al een grasmaaier in Asperen gesignaleerd.
Veel duurdere huizen in de dorpen en langs de dijken staan te koop en het is opvallend dat voor veel huizen s'avonds alleen nog de boodschappenauto van de vrouw des huizes op de oprit staat.
Veel dure leasebakken zijn weg.
Maar het is wel triest als je midden op de dag, die dynamische veertiger in zijn tuin op een bankje met een sigaret tussen zijn vingers naar de langzaam kantelende krokussen ziet zitten kijken.

Om wat te doen te hebben voor die mannen en om er straks ook gebruik van te kunnen maken, wil ik een bedelstaffenfabriek opzetten.
Ik zoek een ontwerp. Stuur maar wat in.
De beste en de mooiste gaan we maken. De winnaar krijgt een gratis bedelstaf.

donderdag 8 maart 2012

In mei leggen vogels ook nog eieren

In mei leggen alle vogeltjes een ei.
Nou ja soms leggen alle vogeltjes in mei ook nog een ei.
Al zeker een paar weken zijn alle vogels bij ons in de buurt zo'n beet je "op met zijn tweeën geschoten".
Ik zie in de verte soms nog wel een wolk ganzen, maar alle ganzen, hier direct voor de deur, zijn ook al gezellig met z'n tweeën. Op de vaste broedplaatsen voor zwanen in de buurt zitten de dames al genoeglijk de eieren op temperatuur te houden en houden de, voor het leven, trouwe mannen, zorgvuldig de omgeving in de gaten.
Waarschijnlijk is ons winter roodborstje gesneuveld. Hij is van de winter opgesloten in de schuur en heeft daar waarschijnlijk te weinig voer en water gevonden. We weten welke, de zomer- of de winterroodborst, dood is, als er geen Roodborst in de tuin komt broeden.
Spreeuwen heb ik al gezien, maar nog in grote vluchten.
Vorig jaar heeft er geen spreeuw bij ons in de tuin gebroed; ik ben voor dit jaar benieuwd??
Alle mezen, mussen, vinken, merels, lijsters en het winterkoninkje zijn driftig aan het bouwen en maken s'morgens al tamelijk vroeg behoorlijk lawaai. De dagen worden namelijk al lang. Het is nu net 6 uur in de avond en de zon schijnt nog en is voorlopig nog niet onder ook.
Nee, het gezegde over het leggen van eieren is leuk, maar er wordt nu volgens mij hier al aardig aanstalte gemaakt tot leggen.

maandag 5 maart 2012

Bedelstaf



Mensen als Peter Bakker , de ex van TNT-post en Erik Staal van Vestia,
Rijkman Groenink van de ABN Amrobank,
maar ook mensen als Cees Vervoord en Hein van de Ree van BUMA/Stemra,
(en wie helpt me de onmogelijk lange lijst van zorg- en onderwijsbestuurders af te maken?) Deze mensen zouden niet in de duurste wijken binnen de Nederlandse steden en dorpen en op grote buitens waar ook ter wereld moeten wonen.

Nee, we zouden ze naar de beroemde en beruchte ASO-wijken van Amsterdam, Utrecht en Almere moeten verbannen. Daar horen ze als geen ander thuis.

Van de mensen die nu zijn verbannen naar deze containers, hebben alleen de buren last gehad, maar van de puur egoïstische graaiers en zakkenvullers uit het banken wereldje, het vastgoed wereldje, de zorg, het onderwijs, de volkshuisvesting, etc., heeft de hele maatschappij last of last gehad.
Zij worden voor de enige prestatie die ze hebben geleverd, niet echt besturen maar graaien, achteraf ook nog eens stevig beloond.

Ik wil ook wel zo’n trap na, nou ja een heel klein trapje.
In tegendeel mijn pensioen is niet bevroren, maar wordt gekort.

Ik ben aan het sparen voor een bedelstaf.