vrijdag 7 december 2012

Nat en Koud

Toen het aan het einde van de morgen niet meer zo hard sneeuwde, ben ik toch nog even de uiterwaarden in gegaan om te kijken of er een mooie Nieuwsjaarskaart in zat. Meer als een natte kop, koude handen en de volgende foto's zat er niet in.
Niets om in -tigvoud te worden gedrukt.




Ze geven wel het grijze natte sfeertje van vanmorgen weer.
Als je op de foto's klikt, zie je ze pagina groot.

woensdag 5 december 2012

Lola en Bink

Lola en Bink logeren bij ons. Lola en Bink zijn twee katten
Wij hebben altijd katten gehad. Voor of eigenlijk tegen de muizen, maar ook "aan komen lopertjes", die denk ik bij ons voor de deur uit auto's zijn gezet.
Maar sinds Mik, onze rode kater en Doopy, het kleine schuwe katje, sinds enkele jaren dood zijn, hebben we geen katten meer in huis en nemen zelf ook geen katten meer.
Lola en Bink zijn twee werkelijk pikzwarte katten. Een poes en een kater.
Zij zijn de huisgenoten van Kalinka en Mark en logeren bij ons omdat het huis van Kalinka en Mark wordt verbouwd en de katten daar onmogelijk konden blijven, zonder ze wellicht kwijt te raken.
De eerst middag in de kerk heeft Lola een weg gevonden om tussen het plafond van eerste verdieping en de vloer van de tweede verdieping te komen.
Het heeft wat moeite gekost om haar te vinden en nog veel meer moeite om haar er weer tussenuit te krijgen, maar uiteindelijk heeft de overredingskracht van Bink, Lola weer in de bewoonde wereld gebracht.
Het was dinsdagochtend een prachtig gezicht om de twee pikzwarte plumeaus, grijs van het stof, voor onze slaapkamerdeur aan te treffen.
Het gat is dicht gemaakt, dus hoeven we niet weer uren poele, poele, poele te roepen voor een spleet onder de boiler achter op de zolder bij de sauna.
Overigens kun je zwarte katten erg moeilijk fotograferen. Als ze hun ogen maar open houden.
We hadden een paar weken geleden een huismuis en hopen, dat we daar nu vanaf zullen zijn.