vrijdag 23 maart 2012

En de Ooievaars

Omdat we in training zijn, fietsen we wat af. Ik kom later nog wel met een paar mooie verhalen, maar eerst waar we gisteren tegen aan zijn gereden.
Om weer eens een andere route te rijden, het wordt anders te saai, zijn we naar Den Bosch gefietst om ons zelf te vergasten op lekkere kop koffie met de onvolprezen Bossche Bol en dat op een gezellig terras in de zon.
Allemaal gelukt. Nederland is een waterrijk land, dus na zo'n 38 km en 3 keer een rivier oversteken met een veerpont hebben onze Bollen gescoord.
We zijn nog even langs geweest bij de telefonerende engel op de St Jan en toen weer op huis aan over Rosmalen, Rossum en Zaltbommel. Alles bij elkaar hebben we gisteren 85 km gefietst.
Maar...

Daarover wil ik het niet hebben.
Bij Hurwijnen, ja daar waar een paar jaar geleden een Apache helikopter een groot stuk van de provincie Gelderland in het donker zette, bij Hurwijnen staat een spiksplinter nieuwe hoogspanningsmast, met, je gelooft het niet, 6 prachtige bemande ooievaarsnesten.












Een geklepper van jewelste.
Er zitten nog een paar koppels zonder nest, maar op de kruisingen in de constructie proberen ze takken te leggen om nog een nest te bouwen. Schitterend en vooral verrassend. Als we bijna thuis zijn fietsen we langs de oude Hervormde Kerk van Herwijnen. Achter de kerk staat op de begraafplaats een enorme Treurwilg. Zulk soort bomen hoort natuurlijk op een kerkhof. Het bijzondere aan deze boom is dat er boven in de kruin 4 grote ooievaars nesten zijn gebouwd. Ze zijn alle vier bemand en in twee nesten zitten de dames al te broeden.
Het is een zoekplaatje, maar wel een erg mooi zoekplaatje. Over een paar dagen als de boom in het blad staat, zie je niets meer.
Dit hele bijzondere, moest ik met mijn Blog delen.

Nu ik het toch over vogels heb.  We hebben deze winter hier in de buurt een stel Kramsvogels te logeren gehad..
De Kramsvogel is de Merel van Noorwegen. Je ziet er daar zoveel. Het is bekend dat ze s'winter naar het zuiden afzakken, maar ik had ze hier nog nooit gezien. Dit jaar dus wel. Maar ik wilde mededelen dat ze weg zijn. Terug naar Noorwegen denk ik. 
Wel hebben we dit jaar een stel Geelgorsen in de tuin, die aan het nestelen zijn. Leuk. Kijken wat het wordt.
Nog een paar dagen en we kunnen de vogels in de tuin alleen nog maar horen. Alle bomen en struiken staan op springen.