vrijdag 16 december 2011

De Nieuwjaarswens

Na Sinterklaas en dik voor Kerstmis, spelen zich hier thuis altijd twee belangrijke zaken af.
1. Wanneer vier ik mijn verjaardag (en dan moet ik snel zijn anders pikt John, die een dag eerder jarig als ik, de mooiste dag in)(en het is toch al zo moeilijk om in de week voor Kerstmis iemand te strikken om bij jou een borrel te komen drinken omdat je weer een jaar ouder bent geworden)
2. Wat wordt dit jaar de Nieuwjaarswens/kaart?
Vorig jaar hebben we een kleur/knip/prikplaat gemaakt, waar je een Kerststalletje van kon maken. Dit jaar wordt het weer gewoon een foto met een scherpe tekst.
We maken een selectie van geschikte foto's en dan begint eerst het proces van het plaatje uitzoeken en het vaststellen van de tekst.
Dit jaar wil ik aparte foto's voor ons prive en voor de B&B.

 vlieg er eens uit
 er gaat wel eens iets mis














soms zie ik het niet zo helder

 het kan hier knap koud zijn.














Het wordt uiteindelijk de foto met de opvliegend ganzen voor allebei de doeleinden met een tekst in de sfeer van "alle goeds in 2012"
Goed, ik heb de bestandjes digitaal naar Pixum gestuurd met het vriendelijke verzoek ze op mooi fotopapier in formaat 130x180 (MM) af te drukken. Ik ontvang binnen 5 minuten een bevestiging en binnen 6 minuten een digitale rekening en de mededeling dat ik over twee dagen ca 100 plaatjes kan verwachten.
Na twee dagen vind ik een dikke enveloppe in onze postbox gepropt, die ik er alleen met veel aangepast geweld weer uit kan krijgen, met de 100 plaatjes.
Op de foto's is niets aan te merken, maar de tekst heb ik kennelijk te veel op het kantje gezet dus staan er een paar letters maar half op.
Nu waren we toch al niet zo enthousiast over ons stukje nieuwjaarsproza, dat we bedachten de tekst er maar door de lokale drukker af te laten snijden, waarna we de resterende foto mooi op een A-5 kaart hebben geplakt. We hebben er een sterke tekst onder gezet en ik moet zeggen het zag er prachtig uit.
Alleen de lijm begon heel langzaam door de foto heen zichtbaar te worden in een storende rode kleur.
Balen.
Afgekeurd.
Nu kan ik zeggen dat iedereen, die ik een kaart wilde sturen, hem hier langs kan komen halen samen met de verontschuldigingen en een goedmakende borrel, maar iedereen heeft in deze tijd van het jaar wel iets anders te doen.
Ik maak van het hele zootje een nette JPG-file en laat het weer door de lokale drukker printen, hup in de al geschreven enveloppe, een kerst zegel erop en klaar is Cees.
Beste wensen!

dinsdag 13 december 2011

Beterschap

Lisa, Mieke, Mark, Paul en verder iedereen die ziek is of zich rot voelt. BETERSCHAP

De Kerstboom staat weer.

De Kerstboom staat weer.
Het kopen, opstellen, verlichten en versieren is altijd het werk van Mieke.
Dit jaar zit dat er even niet in en zijn de taken aan mij toebedeeld.
Nu is het bijna bij iedereen bekend, dat ik zo mijn eigen planning en manier van plannen heb. Het is ook bekend dat ik de meeste dingen, die gedaan moeten worden, gelijk doe want dan is dat maar gebeurd en dan kan ik het ook niet meer vergeten. Het is ook bekend dat ik dingen die ik niet echt belangrijk vind, gemakkelijk naar "op het nippertje" verschuif. Een kerstboom hoort daarbij.
Daar wordt natuurlijk op gereageerd en dat is ook van alle tijden.


De Romeinse geschiedschrijver Livius heeft in zijn goed bewaard gebleven geschriften, schitterend beschreven hoe alle Romeinse legeraanvoerders in die tijd wel een smoes wisten te verzinnen om niet naar het Noord Afrikaanse Carthago te hoeven trekken om die subversieve stad definitief van de aardbodem te vegen.
Maar Livius beschreef ook hoe in de senaat van Rome de senator Cato de Oude (Marcus Porcius Cato Censorius maior) na iedere redevoering die hij hield, waar die ook over ging, mededeelde dat hij van mening was dat Carthago verwoest moest worden of in goed Latijn: Ceterum censeo Carthaginem delendam esse!
Iedereen weet hoe de Carthager Hannibal uiteindelijk met Rome heeft afgerekend.


Goed, er moest dus een Kerstboom komen en dat was dit jaar mijn taak.
Ik werd daar op zijn Cato's zeer aan herinnerd en alle aanbiedingen uit de wijde omgeving werden mij voorgelezen. Kerstbomen voor 1 Euro bij Ikea, de mooiste Nordmannen bij de Gamma en Intratuin, gratis Kerstbomen kappen op de Hoge Veluwe, de Kerstbomen van de kerk in Vuren, de veel te dure Kerstbomen van Ranzijn en ga maar door.
Maar in het dorp is dit jaar een verkoopplaats van Kerstbomen ingericht door een lokale Tennisbaanaanleg Rommelaar. Zo te zien fraaie bomen voor een redelijke prijs.
Actie: "Doe mij er maar een!"
Ik heb hem ingepakt mee naar huis genomen en daar pas uitgepakt.
Een prachtige boom.
Kamerhoog.
Een hele mooie vorm. 
Kalinka heeft er zaterdag de verlichting in gehangen en ik heb er zondag de ballen bij gehangen.
Mieke was juichend tevreden. Wat wil je nog meer?
Ik vind hem er ook wel netjes uit zien.
Uiteindelijk was het de eerste Kerstboom, die ik ooit versierd heb.




Ik slijt wel veel ballen!