donderdag 9 augustus 2012

Fort Altena



feesten
Het ziet er wel leuk uit
In het kader van een familie bijeenkomst (wat klinkt dat plechtig) had ik plan opgevat een hap te eten in de Brasserie van Fort Altena. Dit fort, onderdeel van de Hollandse Waterlinie, is pas helemaal gerestaureerd en officieel geopend.
Om geen zeperd te halen als ik straks met de hele familie aan tafel ben geschoven, zijn Mieke en ik gisteren proef wezen eten  en dat was maar goed ook.
Wat was dat slecht, langzaam en onattent.
De keuken zou om acht uur sluiten, dus hebben we de kok 2 uur gegeven om iets te eten aan ons voor te zetten.
Toen we er binnen kwamen zaten er drie mensen aan een tafeltje te nippen aan een glas wijn.
Wij bestelden 2 glazen bier en bestelden eten.
Ik neem een Burcht, biefstuk met champignons en ui, Mieke bestelt een Fregat, kabeljauw in ham met mosterd saus.
Ik deel nog maar mee dat ik de biefstuk raw wil hebben.
We bestellen nog wat brood met drie verschillende kruiden boters.
Ze hebben het voor elkaar gekregen een stukje stokbrood in 5 flinterdunne plakje te snijden. De 3 bakjes boter(?)zijn gemengd met iets uit zakjes met verschillende kleuren maar zonder enige smaak. Geschatte inkoopwaarde €0.10, maar stond op de kaart voor €4,50.
De kok neemt er de tijd voor en weet in drie kwartier onze maaltijden en van de drie andere gasten op tafel te brengen. Van de andere tafel worden twee schotels weer af gevoerd en bij ons gaat de biefstuk terug omdat er pepersaus op zit.
Naast het vlees en de vis is de schotel opgemaakt met een handje slappe frites, twee sufgekookte witlofjes en een stronkje vergeeld en uit de compostbak geredde broccoli.
De kabeljauw is gortdroog, de biefstuk tussen medium en well-done en de pepersaus, want de champignons en ui waren van de kaart af, het pepersaus poeder was niet helemaal goed door het lauwe water geroerd dus zaten er klontjes droog poeder in.
Ik heb nog nooit zoiets dramatisch gezien en een beetje geproefd.
We adviseren het personeel de keuken vanaf vandaag om 17.00 uur te sluiten of eigenlijk helemaal niet te openen, dat voorkomt teleurstelling bij  potentiĆ«le gasten.
Of zet de mensen rats, kuch en bonen voor.
Voor de jongeren onder ons. Rats, kuch en bonene is een hutspot van oud brood en bonen en is een soldatenkostje in een frontsituatie in de laatste wereldoorlogen en wordt met een lepel uit een kom gegeten.
Smakelijk!
De Kazerne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten