zondag 21 oktober 2012

Goud

Hier heeft werkelijk de herfst het heft in handen. Het echte mooie nazomerweer is over. 
Er is wat nevel s’morgens en de temperaturen zijn niet hoog. s’Middags als de mist is opgetrokken in de bossen, komt er wat wind bij.
Die wind is niet helemaal geruisloos in het bos. Waar de Amerikaanse Eik staat en zijn blad verliest, komen die grote fledders van bladeren nat naar beneden, maar het veel fijnere Beukenblad komt droog naar beneden en ritselt of er muizen bij zitten.
Maar het mooiste zijn de enorme hoeveelheden paddenstoelen, die overal om je heen groeien op de grond en op rottend hout. Eetbaar of niet, ik blijf er vanaf.
Hieronder een foto impressie. Ik heb alle foto's behoorlijk moeten comprimeren om ze in deze blog te kunnen zetten. Later zal ik ze wel eens vervangen.










1 opmerking:

  1. Wat heerlijk te lezen dat de 30 jaar gehaald zijn! Dat kan niet iedereen zeggen! En dat ik daar nog steeds getuige van mag zijn is een "cadeau". Wens jullie prachtige dagen toe in de herfstbossen [ die rood met witte stippen paddestoelen zijn zeer giftig!amenita rubescens,nooit aanraken!] En een fijn samenzijn.
    Geniet! En niet met mate! [geleend van Loesje]
    x, Margriet.

    BeantwoordenVerwijderen