dinsdag 28 februari 2012

Op de fiets naar Spanje

Onze fietsen beginnen er futuristisch uit te zien. We hebben er nieuwe sturen op laten zetten. Ook zit er nu op iedere fiets een goede beschermbeugel voor de derailleur.  Dat vinden we behoorlijk noodzakelijk na onze kwalijke ervaringen, na een ongelukje in Leipzig, toen ik later midden in de bossen van de Säksischer Schweiz met een derailleur tussen mijn spaken stond.
We zijn ons nu echt aan het voorbereiden op onze stevige fietstocht in mei en juni
Onze fietsen worden helemaal  afgesteld om er straks 6 weken lang 8 uur per dag lekker op te kunnen zitten. Ook zijn we steeds op zoek naar het lichtste van het lichtste voor onze uitrusting, al moet het wel perse comfortabel zijn. Ik ben geen 18 meer.
En verder maar kilometers maken. Weer of geen weer, fietsen. Als we tevoren hebben afgesproken te gaan fietsen, dan doen we het ook, al regent het pijpenstelen.
Zo hebben we vorige week, bijvoorbeeld, een halve dag gefietst bij windkracht 6. Dat valt niet mee.
Binnenkort gaan we ook ons, al heel lang in de planning staande, rondje Groene Hart fietsen.
Als klap op de vuurpijl gaan we in de laatste weken voor ons vertrek een weekeinde in Zuid Limburg fietsen met als laatste training of paar keer de Vaalserberg op of de Cauberg in Valkenburg. Die laatste heeft het grote voordeel van een uitstekend kroeg onder aan de berg.
Als onze fietsen in april nog eens een goede beurt krijgen, mag ik bij onze wielerspecialist, van der Reijt in Gorinchem, een dag als fietsenmaker meekijken om vertrouwd te worden met al hun trucjes om een fiets draaiend te krijgen en te houden.


1 opmerking:

  1. een troost voor jouw optimisme Cees, maar 1 dagje mee kijken hoe je je fiets paraat houdt is niet genoeg. Ik zou vanaf nu maar 2 dagen in de week als stagair bij hem aan de gang gaan. Dan kan je naast het zetten van de koffie ook ervaren wat er allemaal mis kan gaan bij het repareren zelf. De mensen komen ook terug na de reparatie en dat is niet de bedoeling. Nico

    BeantwoordenVerwijderen