Lekkere Boerenkool
Voor 2 personen
Voor 2 personen
Ingredienten:
* 1 kilo boerenkool (of 500 gr voorgesneden!)
* 750 gr kruimige aardappelen
* 35 gr boter
* 70 ml lauwe melk
* scheutje azijn
* 1 grote ui
* 2 tomaten
* 200 gr pittige geraspte kaas
* peper en zout
* 1 kilo boerenkool (of 500 gr voorgesneden!)
* 750 gr kruimige aardappelen
* 35 gr boter
* 70 ml lauwe melk
* scheutje azijn
* 1 grote ui
* 2 tomaten
* 200 gr pittige geraspte kaas
* peper en zout
Bereidingswijze:
Als je niet voorgesneden boerenkool hebt, haal dan de boerenkool van de nerven, was de boerenkool goed en snijd het goed klein.
Breng in een ruime pan een bodem water aan de kook.
Als je niet voorgesneden boerenkool hebt, haal dan de boerenkool van de nerven, was de boerenkool goed en snijd het goed klein.
Breng in een ruime pan een bodem water aan de kook.
Kook hierin de boerenkool
in ongeveer 20 minuten gaar.
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke niet te grote stukken en kook ze in voldoende water met een beetje zout gaar.
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke niet te grote stukken en kook ze in voldoende water met een beetje zout gaar.
Pureer de aardappelen met 20 gram van de boter(een scheut olijfolie is ook lekker), met de melk en een scheutje
azijn.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Pel de ui en snipper ze.
Pel de ui en snipper ze.
Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Verhit 15 gram van de boter in een koekenpan en bak hierin de ui zachtjes aan. Voeg na 2 a 3 minuten de tomaten toe en bak deze even mee.
Schep dan het ui-tomatenmengsel met de geraspte kaas en de uitgelekte boerenkool door de aardappelpuree.
Verhit 15 gram van de boter in een koekenpan en bak hierin de ui zachtjes aan. Voeg na 2 a 3 minuten de tomaten toe en bak deze even mee.
Schep dan het ui-tomatenmengsel met de geraspte kaas en de uitgelekte boerenkool door de aardappelpuree.
TiP:
Om die typische koolgeur te voorkomen adviseert Sonja van de Rhoer om bovenop de boerenkool een oude
bruine boterham mee te koken. Schep deze voor het afgieten voorzichtig met een
schuimspaan uit de pan.
En dan kun je er rustig nog een rookworst overheen snijden.
Het blijft boerenkool maar zo vind ik het lekker.
Het blijft boerenkool maar zo vind ik het lekker.